E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid


Manipulatsioon

manipuleerimine on tänapäeva veebis üks levinumaid ohte, kuna inimesed usaldavad väga neid, kes neile kirjutavad, arvates, et nad ei saa olla petturid. Tänapäeval on teatud inimese usalduse saamine üsna lihtne, kuna me ei suhtle otse ja meil on aega selleks vestluseks valmistuda, pigem usaldavad inimesed ka neid, kes näivad olevat ettevõtete töötajad, kuna selle isiku kohta on raske teavet kohe kontrollida ja lihtsam on anda talle soovitud andmeid, kuid nendest andmetest piisab, et röövida kogu raha oma kontolt või arvutada välja oma elukoht.
Ma ise olen korduvalt kokku puutunud sellega, et inimesed üritasid minuga suheldes saada isiklikke andmeid.

Kuidas saaks seda maandada "Mitnicki valemi" põhi?

1.Tehnoloogia

Manipuleerimise vältimiseks võite takistada inimestel, kelle kontod on hiljuti loodud või kes peavad kirjavahetuse taotluse esitama, teile kirjutamist, see säästab teid tarbetust suhtlemisest, mis võib põhjustada probleeme.


2.Koolitus

Mulle tundub, et siin on raske inimest õpetada, teha vahet petturitel ja tavalistel inimestel, kuid juba algklassides võime hakata selgitama, kuidas petturid tavaliselt käituvad, milliseid küsimusi nad esitavad, kuidas nad suhtlemist alustavad jne. see aitab teil paremini neid eristada, kuid see ei lahenda probleemi, sest on inimesi, kes saavad teavet isegi midagi küsimata, ütlete ise neile. Võib-olla tasub õpetada inimesi kontrollima, kas see on võltskonto või mitte.

3.Reeglid
  • kontrollige alati, kas see on võltskonto
  • paluge tõestada, et see on täpselt inimene või töötaja, kellena ta ennast esitleb
  • kõik isikliku teabe taotlused tulevad ainult ametlike veebisaitide kaudu
  • ärge rääkige võõrastele inimestele isiklikke andmeid

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus