IT PROFF

Milline peaks olema tänapäevane IT proff? Minu meelest kõigepealt peab heal arendajal olema analüütiline meel. Isegi kõige raskematel programmeerimisprobleemidel on loogiline lahendus. Ideaalis peaks programmeerija nautima selliste probleemide lahendamist; eriti kui kõik otsustatakse lihtsalt ja kaunilt.

Teine omadus on muidugi püsivus. Arvutiteaduste põhitõdede õppimine võtab palju aega. Te peate kulutama tuhandeid tunde programmeerimisel ja mõnikord mõistatuslike probleemide lahendamisel. Muidugi, kui sa armastad seda, mida teed, pole see sul nii keeruline. Sellegipoolest nõuab selle tee tõelise edu saavutamine palju kannatlikkust ja otsustavust.

Kolmas omadus on oskus töötada meeskonnas. Koodi kirjutamine on enamasti kollektiivne asi. Kaasaegne arendaja peab olema pidevas kontaktis kolleegidega, töötama sünkroonselt, lugema hõlpsalt kellegi teise koodi ja töötama sellega.

Soov areneda, õppida pidevalt uusi asju, olla iga päev parem kui eile ja minna ainult ülespoole on programmeerijate ebatüüpiline omadus. Kuid kui see on olemas, võite olla kindel, et vaba koht on teie jaoks. See programmeerija isikupära kvaliteet viib teda kogu karjääritee ulatuses, viies ta juhtivatele kohtadele või tehes temast oma tehnoloogia esmaklassiline spetsialist. Ärge unustage pidevalt õppida, õppida uusimaid raamistikke ja suhelda oma eakaaslastega.

Laiskus on progressi mootor. Laisk programmeerija kirjutab mitmesuguste ülesannete jaoks valmis koodijuppe, nn "juppe". Näiteks saab serverisse piltide üleslaadimise funktsiooni üks kord kirjutada ja kasutada projektis paljudes kohtades, kuid see peaks olema paindlik, kui panna failid erinevatesse kaustadesse, anda neile erinevad nimed ja muuta pildi suurust vastavalt vajadusele. Kui see funktsioon on kirjutatud, säästab see programmeerijal palju aega muude ülesannete täitmiseks või kasuliku kirjanduse lugemiseks.

Samuti ei hakka laisk programmeerija ratast uuesti leiutama, kui see pole vajalik. Koodi laenamisel, mille keegi teine ​​enne teid kirjutas, pole midagi halba, peamine on mõista, kuidas see töötab.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus