E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus

Tänases postituses kirjeldan kaht tuntud IT-juhti, kes esindavad erinevaid juhitüüpe ehk Sheryl Sandberg ja Tim Cook.


Sheryl Sandberg
See on uimastav töönarkomaanist naine, kes on suutnud meediahiiglase Facebookis oma staari vallandada. Selle tõus on lahutamatult seotud Interneti ja sotsiaalmeediaga. Just nemad tegid Cherylist jõuka mehe. Ja veel - titaanlik visadus, teadmised programmeerimise põhialuste vallas, soov juhtida ja tõestada kogu maailmale, et naine tippjuht pole müüt, vaid tegelikkus, millega tuleb leppida, millega tuleb arvestada.Tema liigitaksingi juhi (leader) alla.
2001. aastal liitus ta uue Google'i meeskonnaga ja asus veebimüügi asepresidendiks.
Seal märkas Zuckenberg teda ja kutsus isiklikult Facebooki tööle, nad leidsid kiiresti ühise keele ja lahendasid edukalt sotsiaalvõrgustiku kõige olulisemad strateegilised küsimused. Sandberg tegeles edukalt reklaamiteenustega ja vastutas ettevõtte mõne finantsaspekti eest. Tema saabumisega hakkas Facebooki sissetulek kiiresti kasvama: igal aastal peaaegu 100%.
























Tim Cook
1982. aastal lõpetas Cook bakalaureuseõppe ja jätkas Mukki omandamist Fukua ärikoolis. Seal pälvis ta Fuqua stipendiaadi tiitli, mille saavad ainult parimad õpilased. Kraadiõpingute ajal alustas Cook tööd IBMi uurimislaborites. Tim on saavutanud edu nii akadeemiliselt kui ka erialaselt.Tema liigitaksingi arengumootori ja suhtleja alla.IBMis on ta teeninud meeskonnamängija maine, kes teab, kuidas erinevate inimestega läbi saada. Ta töötas hilisõhtuni ja loobus kord isegi jõulude ja aastavahetuse vahelisest nädalavahetusest, et täita oluline aruanne.Cook oli tõeline professionaal, kes püüdis saavutada ettevõtte edu, talle oli võõras teiste juhtide soov teenida ettevõtte boonuseid. Talle lihtsalt meeldis tema töö ja ta tegi seda hästi.




















Kasutatud allikad:
Sheryl Sandberg- wikipedia
Tim Cook - https://vc.ru/story/13328-tim-cook




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus