Virginia Shea 10 käsust

Tahan tuua ühe Virginia reegli näite, kuna see on minu arvates üks suurimaid probleeme.

Reaalses elus täidavad enamik meist seadusi, mõnikord piirangute tõttu, mõnikord hirmu tõttu vahele jääda. Virtuaalruumis on tabamise tõenäosus suhteliselt väike. Inimesed unustavad vahel, et „ekraani taga” on elus inimene, ja arvavad, et käitumisreeglid Internetis pole nii ranged kui tavaelus.

See pettekujutelm on mõistetav, kuid siiski pettekujutelm. Käitumisstandardid võivad virtuaalse ruumi erinevates punktides erineda, kuid need pole pehmemad kui reaalses elus.
Ühel hetkel oma elus hakkasin Interneti kaudu suhtlema ühe inimesega,ta oli väga sõbralik, rõõmsameelne, reageeriv, üldiselt tundus mulle, et ta on väga huvitav inimene.Аga kui me kohtusime otse-eetris, oli see hoopis teine ​​inimene ja sellest hetkest alates muutusin ma Interneti kaudu tutvumise suhtes väga ettevaatlikuks.

Saan aru, et introvertide jaoks on see ideaalne kohtumispaik, sest virtuaalses ruumis on suhtlemiseks lihtsam: spontaanseid fraase pole vaja, võite oma sõnad üle vaadata, mõelda; puudub visuaalne kontakt + anonüümsusefekt.

Võib-olla pole minu näide eriti hea, aga mulle tundub, et esimesel tutvusnädalal on vaja kohtuda ja inimest otse vaadata, et mitte raisata aega ja närve oodates, et see inimene saaks sulle lähedasemaks ja tühjade lootustega pea risustaks.

Kokkuvõtteks tahaksin öelda, et te ei tohiks unustada, et suhtlete inimestega teisel pool ekraani ja kui soovite seda suhtlust elus jätkata, siis peaksite käituma samamoodi nagu elus, kandmata teise inimese maski, kelle poolt te ei ole, see muudab teie ja vestluskaaslase elu palju paremaks ja lihtsamaks

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus