Noppeid IT ajaloost

 

Aereo

Aereo on tehnoloogia, mis pakub klientidele juurdepääsu otseülekannetele mis tahes seadmes või platvormil.

Rahastamine kokku: 97 miljonit dollarit

Staatus:
pankrotis

Mis juhtus? Aereo pidi kaabeltelevisioonitööstuses revolutsiooni tegema, salvestades otseülekandeid ja salvestatud saateid ning toimetades need arvutiekraanidele. Kahjuks oli kanalite valik väga piiratud ja ettevõte ei suutnud kliente meelitada, sest nad pidid selle asemel veetma palju aega kaabellevifirmade kohtuasjades. 2014. aastal esitas ettevõte pankrotiavalduse.


Color Labs

Color Labs-- rakendused iPhone'ile ja Androidile, millega kasutajad saavad fotosid avaldada, ja kolmandate osapoolte kasutajad saavad neid järgida

Rahastamine kokku: 41 miljonit dollarit

Staatus: Apple omandas arenduse 


Mis juhtus? Color Labs tekkis ajal, mil fotode jagamine oli eriti populaarne ja kogus enne käivitamist A etapis 41 miljonit dollarit. Kuid kasutajad ei saanud rakendusest aru ja lõpetasid selle kasutamise. Ettevõte üritas Verizoniga videovoogu pöörata ja sellele keskenduda, kuid idee ebaõnnestus ja ettevõte müüs Apple'i vara 7 miljoni dollari eest.


Blippy

Blippy oli tarbijateenus, mille kaudu said kasutajad oma kaardiostusid teistega jagada.

Rahastamine kokku: 12,8 miljonit dollarit

Staatus: suletud


Mis juhtus? Kunagi hinnati Blippyt 46,2 miljoni dollari suuruseks, üritades sõita selle reklaamiajastu lainel, kus inimesed jagavad teistega privaatset teavet. Kuid saidil polnud veojõudu, välja arvatud teravad ajakirjanduse väljaanded. Ettevõte oli ka hooletu krediitkaardi andmetega, mis vähendas oluliselt klientide usaldust. Ettevõtte tegevuse lõpetamise aruannete kohaselt ei õnnestunud Blippyl kunagi oma klientide probleeme lahendada ning inimeste kaardiostud polnud kunagi piisavalt lõbusad, et meelitada ligi palju kasutajaid.


Allikad

https://rb.ru/story/dead-money/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus